THE KENN MORR BAND – OPEN FIELD

‘The Kenn Morr Band’ uit Colebrook, Connecticut is hier bij ‘Rootstime’ als sinds vele jaren een graag geziene leverancier van mooie platen. Deze Amerikaanse alternatieve folkrockformatie rond singer-songwriter Kenn Morr kreeg van ons midden 2008 hun eerste lovende recensie voor het album “Move On”, gevolgd door even lovende kritieken voor de albums “Higher Ground” uit 2010, “Worth Imagining” uit 2012, “After Image” uit 2014 en “Along The Way” uit 2017.

Wat kunnen we hier dan nog meer positiefs vertellen over dit kwartet professionele topmuzikanten waarvan we nu met “Open Field” alweer een nieuwe plaat in de bus hebben gekregen. Misschien kunnen we de bandleden nog eens van naderbij toelichten: Kenn Morr zelf zingt alle door hem geschreven liedjes en speelt daarnaast op elektrische en akoestische gitaar, piano, keyboards en mondharmonica. Tom Hagymasi hanteert viool, mandoline, bouzouki, dulcimer, knoppenaccordeon en zingt harmony vocals, terwijl Patrick Ryan op basgitaar speelt en Tido Holtkamp achter het drumstel plaatsneemt.

Op het album “Open Field” brengt ‘The Kenn Morr Band’ tien nieuwe composities van hun frontman. Op de video’s bij deze recensie kunt u alvast genieten van twee van die tien songs met eerst de ballad “Morning Light” en daarna kunt u op de audiovideo luisteren naar de albumtiteltrack “Open Field”. Een geoefend luisteraar zal bij de songs ook wel kunnen ontdekken welke muzikanten als inspiratiebron hebben gediend voor Kenn Morr: albums van artiesten als Van Morrison, Bob Dylan, Graham Nash, Gordon Lightfoot en Paul Simon zijn ongetwijfeld terug te vinden in zijn platenkast.

Een eerste hoogtepunt op “Open Field” krijgen we al bij de tweede track via het swingende “Don’t Turn On The Light” waarin het knoppenaccordeon en de viool een hoofdrol krijgen toebedeeld. Het zachte, nooit te luide zingen van Kenn Morr valt eigenlijk op bij elk knap georkestreerde nummer op deze plaat. Zijn zangwerk en zelfs zijn liedjes doen ons telkens weer denken aan het werk van de in Parijs wonende Amerikaanse singer-songwriter Elliott Murphy. We krijgen die al zo vaak gemaakte vergelijking gewoonweg niet uit ons hoofd.

Een ander nummer dat ten huize (valsam) in de toekomst zeker nog vaak door de speakers van de stereo zal weerklinken is het geweldige “This Ole Thing” en als de cd dan toch nog in de speler zit, dan voegen we er ook maar ineens een draaibeurt aan toe van de songs “Black Bird”, “Up To The Moon” en de heerlijke slotsong “Walk Away” met prachtig werk op mondharmonica. Het behoeft eigenlijk niet herhaald te worden, maar we doen het lekker toch maar opnieuw: ‘The Kenn Morr Band’ is een topgroep die ons telkens weer aangenaam weet te verrassen met hun uitstekende platen en dat is nu niet anders met het allernieuwste album “Open Field”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Fleet Cove Music

video